TOP 5 Könyves Anyuka





















Sziasztok! 
Közeledünk az Anyák Napjához és ennek alkalmából összeállítottam TOP 5 könyves anyukát.

Anyák Napján arra gondolunk vissza, hogy az életünk minden szakaszán volt egy ember. Egy ember, aki mindig, bármilyen helyzetben segített nekünk, aggódott értünk, megvédett minket, kiállt mellettünk, felnevelt és ami a legfontosabb: őszintén szeretett bennünket. Ez az ember az anyukánk. És ez az a nap, amikor ezekre a pillanatokra gondolunk vissza és megköszönjük azt a sok,  megszámlálhatatlan dolgot, amit értünk tettek az anyukáink.



Képtalálat a következőre: „sally jackson”

#5. Percy Anyukája 

/ Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak könyvsorozatból /

Percy Jackson anyukájának teljesen megváltozik az élete, mikor Posszeidónba, a tengerek istenébe, egy halász ember személyében szeret bele és gyermeke születik. 
Mint minden fantasy regényben, itt is az anyuka eltitkolja gyermeke elől a misztikus múltját, hogy védje gyermekét.
( Ez a könyves anya-gyerek kapcsolat elő fog még jönni a bejegyzésben. ) 
Sally a könyves anyukákhoz híven egy roppant erős nő, aki bármit megtenne fiáért, Percyért. 






#4. Beki Anyukája

/ Leiner Laura: Bexi könyvsorozatóból /

Biztosan minden Leiner Laura olvasónak ismerős lehet Budai Rebeka anyukája, az elvált nő, aki egyedül neveli két lányát. Fenekestül felfordul az élete, mikor Bekiből Magyarország egyik leghíresebb előadója lesz. Attól, hogy lányából celeb lett, szigorúan tartja, és mindent megtesz a boldogságáért. 

A kijelzőn anyu FaceTime-hívása kért engedélyt. Hát, akkor ennyit erről, gondoltam. Mindenkit szerettem, főleg Nagy Márkot. Most pedig ideje meghalnom.

#3. Clary Anyukája

/ Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi könyvsorozatból / 

Kapcsolódó kép

Jocelyn eszméletlen sok mindent megtett a lányáért, és a biztonságáért, pontosan ez is vezetett a vesztéhez. Az anyuka elmenekült lányával az Árnyvadászok világa elől egy új élet reményében, New Yorkba. Nem állt készen lányát beavatni sötét múltjába, ami utol is érte őket, és elszakította egymástól a két szereplőt. Clary utána az anyja megmentése érdekében szó szerint mindent megtett és árnyvadásszá vált.








#2. Hazel Anyukája

/ John Green: Csillagainkban a hibából /

Elérkeztünk a legerősebb könyves anyukánkhoz, akiről valaha is olvashattunk volna. 
Hazel Grace Lancester anyukája elképesztő erős nő. Rengeteg megható jelenet van közte és a lánya között.

Kapcsolódó kép


#1. Reni Anyukája


/ Leiner Laura: A Szent Johanna Gimiből / 

Nálam Rentai Renáta anyukája viszi a prímet. A metorológus anyuka mindent megtenne kislánya boldogságáért. Gyakran olvas tinikről szóló könyveket, hogy megértse Renit. A konyhában nem túl sikeres nő megnyilvánulásain rengeteg oldalon át nevettem mind a 8 köteten át, egy csupa szív anyukáról beszélünk.

Edmond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése