Könyvhétre várva: Könyvmolyképző Kiadó könyvei

Sziasztok!

Ebbe a bejegyzésbe azokat a Könyvmolyképző Kiadós könyveket szedtem össze nektek, amik a Könyvhétre fognak megjelenni, és már eszméletlenül várom őket.
A kiadó nem könnyítette meg a dolgom, mivel egy jó nagy halom könyvet sikerült összegyűjtenem, amik mind ekkor fognak megérkezni.

Kezdjünk is bele!


#1. - Rick Riordan: Percy Jackson és a Görög Istenek
        Rick Riordan: Percy Jackson Görög Hősei

Igazból erre a kettő könyvre már a Könyvfesztivál ideje alatt felkészültem, de ha annyira jók, mint amilyeneknek gondolom, ez a majdnem két hónap csúszás semmiség volt!
Angol alakjában már beleolvastam a könyvekbe - nem bírtam kivárni - és nagyon kíváncsi vagyok a magyar fordításra, de ha már Molnár Edit munkájáról van szó, akkor az csak jó lehet!


Fülszöveg:
„Egy New York-i kiadó felkért, hogy írjak meg mindent, amit a görög istenekről tudok, mire azt kérdeztem: Mehet névtelenül? Mert nem szeretném, ha az olimposziak megint bepöccennének rám. Másrészről viszont, ha ezzel segítek megismerni a görög isteneket, ami akár életmentő is lehet, ha egyszer előttetek teremnek, már meg is van a heti jócselekedetem.”
Így kezdődik a Percy Jackson és a görög istenek, amiben Poszeidón fiának egyedi – gunyoros megjegyzésekkel fűszerezett – tolmácsolásában olvashatjuk a mitológiai történeteket.
Ki tudná mindezt jobban elmesélni, mint Percy?
Szó esik a világ teremtéséről, majd az ókori istenek bemutatása következik, Apollóntól Zeuszig. Percy nem fogja vissza magát. „Ha szeretitek a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, olvassatok tovább, mert ez volt a rémtettek aranykora.”

Fülszöveg:
Ki vágta le Medusza fejét? Ki nevelkedett egy nősténymedve mellett? Ki szelídítette meg Pegazust? Ezt csak egy félisten tudhatja, és Percy Jackson részletesen be is számol Perszeusz, Atalanté, Bellerophón meg a többi nagy görög hős merész tetteiről. A Percytől megszokott vagány, pimasz stílusnak köszönhetően (ez szinte már elvárás az olvasók részéről), amit John Rocco vibráló grafikái tesznek teljessé, ez a gyűjtemény hamar a Rick Riordan rajongók népes és odaadó táborának vadonatúj kedvencévé válhat, de mindenkinek szívből ajánljuk, aki igazi hősökre vágyik. Szóval elő a lángoló lándzsákkal! Kanyarítsátok magatokra az oroszlánbőr köpenyeteket! Fényesítsétek ki a pajzsotokat, és töltsétek fel nyilakkal a tegezeteket! Négyezer évet repülünk vissza az időben, hogy szörnyeket nyakazzunk le, megmentsünk néhány királyságot, fenékbe lőjük egy-két istent,megszálljuk az Alvilágot, és gonosz haramiákat raboljunk ki. Hogy aztán, desszert gyanánt, fájdalmas és tragikus halált haljunk. Készen álltok? Zsír! Akkor indulás!



#2. - Melina Marchetta: Jellicoe Road

Őszintén szólva ezt a könyvet is nagyon várom, a külföldi Youtube videósok nagyon szeretik és a magyar borítója is elvarázsolt. Az pedig a másik, hogy egy díjnyertes könyvről beszélünk, szóval rossz biztosan nem lehet.


Fülszöveg:
Ebben a lírai, lebilincselő, díjnyertes regényben semmi sem az, aminek látszik, és minden nyom újabb kérdésekhez vezet.
 Taylor Markhamet tizenegy éves korában elhagyja az édesanyja. Tizennégy évesen megszökik a bentlakásos iskolából, ám egy rejtélyes idegen a keresésére indul, és visszaviszi. Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca  épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni. Ráadásul Hannah, az egyetlen felnőtt, akiben Taylor megbízik, váratlanul eltűnik. Ha Taylor össze tudja rakni a Hannah által hátrahagyott nyomokat,, a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad választ, de a jövőjét is megváltoztatja.

#3. - Maggie Stiefvater: The Raven King - A Hollókirály 

Végre! Végre megérkezett, s itt van a Hollófiúk sorozat negyedik és egyben záró kötete! Szerintem ezt a könyvet már nagyon sokan vártuk. 


Fülszöveg:
Óvakodj az élőktől!
Ne bízz a holtakban! 
Gansey már évek óta egy eltűnt király nyomait kutatja, és szép lassan a barátait is bevonja a küldetésbe: Ronant, aki álmokat rabol meg; Adamet, aki elérte, hogy más rendelkezzen az élete fölött; Noah-t, akinek már nincs is igazi élete; és Blue-t, aki szerelmes Gansey-be... miközben jól tudja, arra rendeltetett, hogy megölje a szerelmét.
A végjáték megkezdődött. Az álmok és a rémálmok egybefolynak. Szerelem és veszteség elválaszthatatlanná válnak. És a keresés már nem egy konkrét útvonalra szorítkozik.
A Kirkus Reviews ezt írta a Hollófiúk-sorozat előző darabjáról (Kék liliom): „Ez a párját ritkító sorozat várhatóan viharos végkifejlettel zárul.” Nos, a vihar megérkezett a virginiai Henriettába a halál, a vágyakozás, a megvilágosodás és egy brutális igazság kíséretében. A Hollókirállyal Maggie Stiefvater felteszi a koronát remekművére.
 A legvonzóbb, legérzelmesebb, legelbűvölőbb mágikus világ, amit írói fantázia teremthet.

#4. - Jessica Sorensen: The Forever of Ella and Micha - Ella és Micha jövője 

Ennek a könyvnek az esetében is egy folytatásról beszélünk, a Titok 2. része, az Ella és Micha titkának a következő része.
Biztosan sokan kíváncsiak erre a könyvre, akik már olvasták az első részt.
Én csak a fordítást nem értem, mert az az angol cím, hogy Forever. Hogy lett ebből jövője? Nem Future van ott. Biztosan van valami megmagyarázható oka ennek is, de szerintem az örökké még szebb is lett volna, mint a jövője. 

Fülszöveg

Ella és Micha új története reményről, szívfájdalomról és az igaz szerelem erejéről…
Ella folytatja tanulmányait; igyekszik a jövőjére összpontosítani, és elfelejteni múltja sötétségét. A családjában dúló dráma miatt azonban egyre nehezebben birkózik meg a mindennapokkal. Igazából nem akar mást, csak Michát, viszont esze ágában sincs hagyni, hogy problémái a fiú álmainak útjába álljanak.
Micha az országot járja együttesével, úgy tűnik, megkapott mindent, amire valaha vágyott. Szíve mélyén azonban tudja, hogy valami hiányzik. Sokkal nehezebben bírja Ella nélkül, mint hitte. És hiába szeretné, ha vele tartana a lány, eszébe sem jutna azt kérni tőle, hogy emiatt hagyja ott az egyetemet.
Amikor ők ketten együtt vannak, minden lehetségesnek tűnik… de mostanában alig jut idejük egymásra. Miután egy új tragédia alapjaiban rengeti meg már így is törékeny világukat, egyikük súlyos döntést hoz, ami talán örökre szétválasztja őket.


#5. - Ned Vizzini: Nyomás alatt

Jó pár évvel ezelőtt láttam az ebből a könyvből készült filmet, Emma Roberts, Keir Gilchrist, és Zach Galifianakis főszereplésével. Tudni illik rólam, hogy minden Emma Roberts filmet megnézek témájától független, így ezt is meg kellett, de egyáltalán nem bántam meg. Sőt! Emlékszem, hogy az akkori kedvenc filmjeim között szerepelt a Nyomás alatt is. Így számomra alap, hogy el fogom olvasni és nagyon várom a könyvet, amiről eddig nem is tudtam, hogy létezik!
Érdekességként még hozzátenném, hogy a regény borítóját az egyik kedvenc íróm, Rácz-Stefán Tibor tervezte, szóval még ha az előző mondatokkal nem is bírtalak volna benneteket - és magamat - meggyőzni, hogy szerezzétek be a könyvet, hát ezzel biztosan sikerül, mert ilyen szép borítót...!

Fülszöveg: 

„Elképesztő: vicces, intelligens, lefegyverző.” - New York Magazine
A bölcs, elmés narrátor és egy kényes téma finom leírása magával ragadja a nagykamaszokat - és szüleik et.” - People Magazine
 Az ambiciózus, New York-i tinédzser, Craig Gilner eltökélte, hogy sikeres lesz az életben - ami azt jelenti, hogy be akar jutni a megfelelő gimnáziumba, a megfelelő főiskolára, a megfelelő munkahelyre. Ám amint Craiget felveszik a manhattani Vezetőképző Gimnáziumba, a nyomás elviselhetetlenné válik. Nem eszik, nem alszik, míg, egy este, majdnem megöli magát.
Craiget, öngyilkossági kísérletének köszönhetően egy pszichiátriára utalják, ahol nem mindennapi új szomszédokat szerez: egy transzszexuális szex függőt; egy lányt, aki ollóval esett az arcának; és az önmagát megválasztó Armelio elnököt. Itt Craig végre képes szembenézni szorongásának forrásával.
Ned Vizzini, aki maga is járt már pszichiátrián, különösen megindító történetet írt a boldogsághoz vezető, néha nem várt útról.
„Humoros … [Vizzini] személyes belelátása és intelligens, önbecsmérlő hangvétele teszi a könyvet szórakoztató olvasmánnyá.” - The Washington Post
„Egy könyv a depresszióról, ami egyáltalán nem depressziós.” - Teen Vogue


#6. - Ashley Carrigan: Árnyjátékos 
Igazából erről a könyvről nem tudok valami túl sokat, de a borítója egyszerűen gyönyörű és amúgy meg ezt is Tibi szerkesztette - szóval egyáltalán kell ennél több? :)


Fülszöveg: 
Szeress, ha mersz!
 Gillian, a nagyszerű üzletasszony, férje halála után pengeélen egyensúlyozik az elit társaság úri gengszterei között.
Pihenésképp erotikus kalandba kezd egy jóképű férfi luxusprostituálttal, Nickkel, hogy némi színt vigyen a stresszes mindennapokba. A férfi vonzó, beváltja a hozzá fűzött reményeket, de van egy titka…
Közben felbukkan egy rejtélyes alak, aki a háttérből irányítva az eseményeket sorra meghiúsítja Gillian ígéretes üzletkötéseit. Nem csak meglopja, de az áldozatoktól sem riad vissza, hogy elérje a célját.
Gillian a lengyel gengsztervezérrel belekeveredik egy kínos üzleti fiaskóba sodródik, és együtt kell megtalálniuk a titokzatos rosszakarót. Főként,, ha életben akarnak maradni.
Vajon ki kicsoda? Lehet Nick és az arctalan rivális ugyanaz a személy?
Az Árnyjátékosban senki sem az, akinek látszik, és senki sem játszik nyílt lapokkal.
Kételyek, váratlan szövetségek, árulás, hűség és szenvedély…
Ez adja a vérbeli romantikus-erotikus maffiaregény esszenciáját, hogy kellően bizsergető élményt nyújtson.
Élvezd ki!


#7. -  Holly Seddon: Lélegzet Visszafojtva

Nagyon kíváncsivá tett a könyv borítóján az az értékelés, ami úgy szól: " A Lány a vonaton óta egyetlen pszichothriller sem ragadott magával ennyire". Hát várom már, hogy engem mennyire fog magával ragadni ez a regény.
Fülszöveg: 
Amy Stevensonból vezető hír lett 1995-ben. Az akkor még csak tizenöt éves lánynak nyoma veszett, miközben az iskolából tartott hazafelé. Három nap múlva eszméletlenül találták meg. A támadóját nem sikerült kézre keríteni, pedig az újságok és az esti híradók is tele voltak a történettel.
Tizenöt évvel később Amy a kórházban fekszik a ’90-es évek poszterei között. A világ már rég elfeledkezett róla – egészen addig, amíg az újságíró, Alex Dale bele nem botlik, miközben vegetatív állapotú páciensekről ír. Alexben olyan élénken él Amy kálváriája, mintha csak tegnap történt volna. Kísértést érez, hogy megoldja a rég lezárt ügyet.
A baj csak az, hogy Alex is épp olyan elveszett teremtés, mint Amy: mindent kockára tett az alkoholizmusa miatt, beleértve a házasságát és a hírnevét is. Így hát belevág a nyomozásba abban a reményben, hogy Amy támadójának előkerítése az ő karrierjének megváltása is lehet egyben.
A változatos idősíkokon és több szemszögből bemutatott történetből aztán az olvasó előtt is kibontakozik a döbbenetes konklúzió…


#8. - On sai: Miogin bázis 
A Szivárgó Sötétség könyvek egyik kiegészítő kötetéről beszélünk, a cselekmény a Lucy után játszódik, ami a sorozat 2. kötete.

Fülszöveg: 
Mit jelent az, hogy „légy önmagad”?
 A Miogin szerelőbázis bajban van, hamarosan elfogy az élelem. A kalózok hitelbe szereltetnek, és egy nagyúr is elvesz a Ferringtonnak szánt adóból.
Márk és a szerelők isteni csodában reménykednek, ám Artúr inkább az entitások nélkül oldaná meg a helyzetet.
Artúr nyíltan kimondja a kétségeit, de ez nem várt következményhez vezet…
Mi történik, ha egy vezetőt nem követnek?
Márk megpróbálja megérteni Artúrt, aki látványosan a vesztébe rohan, és talán a bázist is magával rántja.
Vajon mennyire erős a kapocs kettejük között? Hol a barátság határa?
Mit tegyen, ha Artúr már Adalbert kispap titkát kockáztatja?
A háború zajlik, és lehet, hogy az álcázva élő keresztény csapatot nem csak a kalózok kerülgetik…
A kisregény a Szivárgó sötétség sorozat 2. kötete, a Lucy után játszódik.


#9. - Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
        

És ha már kiegészítő kötetekről beszélünk, akkor itt van az Ambrózy báró esetei könyvek újabb története, a Bitó és borostyán is!

Fülszöveg
A hölgyé a terep!
1900. december 10., este. A Keleti indóházból útra kel az 502-es Budapest–Predeal–Bukarest vonalon közlekedő éjszakai járat, hálókocsijában a híres magánzó detektív, Ambrózy báró tanítványával, Hangay Mili kisasszonnyal, akit szigorú mestere épp száműzetésre ítélt a székesfővárosból. A fényűző, első osztályú kocsikban csupa előkelő, jómódú, kiváló modorú hölgy és úr utazik, akik legrémesebb álmaikban sem gondolnák, hogy mire megérkeznek, az egész Monarchiában csak úgy emlegetik majd az 502-es járatot, mint „a fagyos éjszakában száguldó véres szerelvényt”.
Az új Ambrózy-történet az Ármány és kézfogó című regény idejében játszódik, és Hangay Mili kisasszony első önállóan felderített bűnügyét meséli el.


Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, remélem te is találtál olyan könyvet, amit már alig vársz, vagy meghoztam valamelyikhez a kedved! :) 

Edmond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése